A Rendszerakadémia története 

Iskolánk jelenlegi és korábbi oktatói 2006-ban együtt dolgozták ki a magyarországi családállító képzés lehetőségét a Heinrich Breuer és Wilfried Nelles által alapított német Eurasys (Rendszerállítók Európai Akadémiája) képzőhellyel.

2007 februárjában indult az első két, terapeuta, illetve tanácsadó csoport. (Előbbiben pszichológusok, orvosok, pszichiáterek, utóbbiban egyéb felsőfokú végzettségűek ismerkedtek meg a módszerrel).

Az az oktatás kereteit az Eurasys adta, a szakmai tematika kidolgozásban Angster Mária és Csurgó Sándor vettek részt.

2008-ban a magyar viszonyoknak megfelelő, és a módszer fejlődésével is lépést tartó, modern családállító-, valamint kísérleti szervezetállító képzést indítottunk el.

A következő évben, teljes önállósodás után, megkezdte  működését a Rendszerakadémia, mint iskola, megjelent a brand, a név és a logó.

2009 és 2011 között a világ legjobb családállítói között jegyzett szakemberek jöttek el Budapestre a Rendszerakadémia meghívására. Köztük Heinrich Breueraki már Bert Hellinger legelső csoportjaiban is részt vett, így jelen volt a módszer létrejötténél. Önálló család-, és szervezetállítói munkáját a múlt század 80-as éveiben kezdte el. 

Nálunk 3 részes előadássorozatot tartott az emberi élet olyan traumatikus pillanatairól (fogantatástól a halálig, illetve azon túl is, ha a hozzátartozók fájdalmát is ide vesszük), amelyek döntő befolyással lehetnek az élet minőségét tekintve. 

Wilfried de Philipp korábban a DGfS vezetőségi tagja volt. Ő hozta létre és szeresztette a Praxis für Systemaufstellungen (A rendszerfelállítás gyakorlata) című folyóiratot. Müncheni magánpraxisában egyéni-, párkapcsolati-, és családterápiát tart. Az üzleti életben coachként és szupervizorként dolgozik. A családállítás egyéni terápiás alkalmazásának (bábukkal, és „padlóhorgonyokkal”, azaz papírlapokkal) egyik kidolgozója.

Gunthard Weber rendszerszemléletű pszichoterapeuta orvos. A kezdetektől fogva részt vett Bert Hellinger családállítási szemináriumain. Ő gyűjtötte össze és rendszerezte Hellinger megfigyeléseit, nézeteit arról, hogyan keletkeznek a generációkon is átnyúló sorsátvállalások. A Kétféle boldogság című könyve a módszer egyik alapműve.

Siegfried Essen német (jelenleg Ausztriában élő) szakember különleges, spirituális technikákat mutatott be Budapesten, amelyek elsősorban az emberi test és lélek önszabályozását, öngyógyítását, önmegvalósítását segítik.

A Rendszerakadémia ügyvezetője, és jelenleg a családállítók alapképzésének oktatója Féderer Ágnes.

(Ifj.) Csurgó Sándor a képzőhely szakmai vezetője, a szervezetállítás, és a spirituális családállítási technikák oktatója.

Iskolánk több szempontból is úttörőnek nevezhető. A hangsúlyt a gyakorlati képzésre helyezzük, mi dolgoztuk ki, például, a kihangosított és tandemállításokat.

Németországban sincs olyan képzőhely, amelynek sokkal nagyobb tapasztalata volna, mint ennek a magyar iskolának.  A Rendszerakadémia vezette be a világon először például a pszichopatológia, pszichodinamika alapjai oktatási egységet, illetve az állításvezetési kommunikáció tanítását, valamit a szupervíziózott állítást a vizsga részeként – amikor az oktatók jelenlétében kell egy önálló állítást levezetniük a hallgatóknak. Ez utóbbi 2013-tól már a DGfS irányelvek közé is bekerült. 

Főoldal / Céginfó