Nincs olyan kérdés, amit nem tehetsz fel nálunk! Azért, hogy minél pontosabb választ kaphass, a családállítás hagyományos megközelítését, és legújabb technikáit is használjuk.

A csoportjainknak fantázianevet adtunk. (Ifj.) Csurgó Sándor a SorsÓrák családállítási csoportot vezeti, ahova hagyományos családállítási témákat hozhatsz (miért nincs, mi miatt nem működik, mit tehetnék, hogy megváltozzon, mi lehet az oka, stb.), betegségekkel, párkapcsolati vagy munkahelyi, vállalkozási gondokkal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel, és különleges spirituális technikákkal (előző életek, karma) is dolgozik a Rendszerakadémia szakmai vezetője.

Féderer Ágnes csoportja A másik Fél is fél, ahol párkapcsolati témák mellett életstratégiai kérdésekre (milyen szakmát válasszak, elvállaljam-e ezt az állást, stb.), illetve betegségekkel, különös tünetekkel (fejfájástól a meddőségig) kapcsolatos kételyekre, sőt különleges dilemmákra (miért nem tudom megtenni ezt vagy azt a lépést, mi hiányzik ahhoz, hogy...) is megkaphatod a választ a családállítás segítségével. 

Csoportban úgy hozzuk tudatos szintre a tudattalanul ható fogadalmakat, mintákat, összefüggéseket a családállítás segítségével, hogy képviselők (a csoportban résztvevők) megjelenítik azokat a családtagokat, akik az adott történetben fontos szerepet játszottak. Innen a módszer elnevezése, hiszen a csoport által alkotott körben felállítjuk őket.

A csoportok tagjai általában nem ismerik egymást, továbbá kevés információt kapnak attól a személytől is, akinek a problémájával dolgoznak, kizárható tehát, hogy a képviselők eljátsszák mások élettörténetét. Csakis pillanatnyi érzéseikről beszélhetnek, agyalni, spekulálni, helyzetet elemezni tilos, a zsigeri érzések fontosak.

A megszemélyesített családtagok viszonyáról az árulkodik, ha a megszemélyesítőnek új érzései, testi érzetei lesznek, illetve mozgáskésztetése, például fázik, borzong, melege van, zsibbad az egyik karja, vonzza, taszítja valaki személye, közelebb menne, távolodna, stb.

Az állításvezető a szereplők mozgatásával, és új elemek beállításával folyamatosan változtatja a kezdő képet, olyan állapot elérésére törekszik, amelyben a feltett kérdésre megoldás mutatkozik. A végső fázisban a kérdező maga is beállhat a képviselője helyére, hogy belülről is megtapasztalhassa a kialakult helyzetet.

Néha logikusan követhető családi dinamikák bontakoznak ki, máskor meg egészen váratlan, meghökkentő összefüggésekre derül fény. Például a témahozó problémája valamelyik szülője előző fontos kapcsolatával függ össze, azaz mondjuk tudattalanul annak a nőnek az érzéseit képviseli, akit apja fiatalon eljegyzett, aztán valamilyen ok miatt elhagyott.

A családfelállítás ezért is frenetikus hatású, hiszen olyan lélek szintű folyamatokhoz férhetünk hozzá a segítségével, amelyek hatásáról sejtésünk sincs, noha befolyásolhatják az egész életünk alakulását.

 

Családállítás
Főoldal / Csoportok